Сушените плодове, макар и използвани още от най-древни времена, като че ли и до днес все още не са получили заслуженото им място на трапезата ни. А те са изключително полезни - съдържат балансирано количество минерали и витамини, както и полезни въглехидрати (глюкоза и фруктоза), благодарение на които не водят до напълняване. Затова сушените плодове могат спокойно да се използват както за разтоварващ ден, така и за строга ограничаваща диета.

Затова - носете със себе си сушени плодове и ги яжте винаги когато ви се прииска да хапнете нещо вкусно. В тях няма мазнини, а калоричността варира от 200 до 300 калории/100 грама.

Важно е при закупуването на сушени плодове да сте сигурни в качеството им.

Сушените сини сливи на Queen’s  Diamond са прясно набрани и пакетирани на място, което гарантира качеството им. Вкусните и полезни плодчета са  поставени грижливо в семейни и удобни опаковки и с подходящ за тях грамаж.

Друго предимство е добрата цена, на която се предлагат – достъпна за джоба на всеки българин. Леко кисели и с характерен стипчив вкус, сушените плодчета имат дълъг срок на годност и са лесен и удобен начин да се насладите на сините сливи.

Сред най-популярните сушени плодове са сините сливи. Вижте защо сушените сини сливи са полезни и как да ги включим в менюто си. 

Сушените сини сливи са сред най-добрите източници на антиоксиданти. Антиоксидантите предпазват клетките от свободните радикали, причина за много болести и неразположения. Освен това сушените сини сливи са добър източник на витамините А и К.

Сушените сини сливи съдържат сорбитол. Сорбитолът ускорява храносмилането. Затова сушените сини сливи се препоръчват при запек и хемороиди. Препоръчителната дневна доза в такива случаи е около 100 гр.

Освен това сушените сини сливи съдържат голямо количество диетични фибри. Диетичните фибри са полезни за храносмилателната система. Те не се абсорбират, а вместо това остават в червата, където абсорбират вода и така ускоряват храносмилането.

Заради силното слабително действие на сините сливи, е желателно да започнете от малки количества и постепенно да ги увеличите. Така ще избегнете стомашни неразположения.

Сушените сини сливи съдържат борон във висока концентрация. Боронът е вещество, което е много важно за здравето на костите. Затова сушените сини сливи се препоръчват както за превенция на остеопороза, така и за облекчаване на симптомите при остеопороза при жени в менопауза, пише Rozali.com

Както повечето сушени плодове, така и сините сливи, са препоръчителни за диета, но в ограничени количества. Ако искате да включите сушените сини сливи в диетата, не трябва да ядете повече от 30 гр. дневно.

От друга страна обаче има изследвания, които показват благотворното въздействие на сушените сини сливи върху фигурата и при по-завишена консумация (100 гр.). Причината е трайното подобряване на храносмилането. Така че отговорът на въпроса колко сушени сини сливи да ядем дневно, ако спазваме диета, не е еднозначен. Едно е сигурно, сушените сини сливи ще ви помогнат да се справите с нередовния стомах и подуването, а това може да ви донесе и намаляване на килограмите.