Ползата за здравето от сушените плодове е позната на човечеството още от древността.

Чрез пресните плодове, нашето тяло си набавя така необходимите хранителни вещества, но какво се случва през времето от година, когато разнообразието им е по-малко?

На помощ идват пълните с витамини сушени плодове, които са незаменима добавка към всеки здравословен режим на хранене.

Важно е при закупуването на сушени плодове да сте сигурни в качеството им.

Сушените червени боровинки на Queen’s  Diamond са прясно набрани и пакетирани на място, което гарантира качеството им. Вкусните и полезни плодчета са  поставени грижливо в семейни и удобни опаковки и с подходящ за тях грамаж.

Друго предимство е добрата цена, на която се предлагат – достъпна за джоба на всеки българин. Леко кисели и с характерен стипчив вкус, сушените плодчета имат дълъг срок на годност и са лесен и удобен начин да се насладите на червените боровинки.

Червените боровинки са сред храните с доказан благотворен ефект за здравето. Съдържат антиоксиданти, които защитават клетките от увреждане от свободни радикали. Боровинките са широко познати заради множеството важни витамини и се препоръчват за подсилване на имунната система. Честата консумация на червени боровинки намалява риска от болести на пикочните пътища, язва, кариес и болни венци.Те са богати на витамини, минерали и са мощен антиоксидант.

Изключително богати са на фибри, калий, натрий, фосфор, магнезий и витамини С, Е, В6 и К. и оказват положително въздействие върху очите и зрението, подобряват кръвообръщението и укрепват кръвоносните съдове. Червените боровинки помагат за отслабване. Доказано е. Шепа от малките червени плодчета за следобедна закуска или десерт дневно може да свали до 6 кг от теглото ви за година.

Сушените червени боровинки могат да се приемат директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в приготвянето на бисквити, торти и други печива. Накиснати и разбити на пюре, боровинките са подходяща добавка и към различни сурови сладкиши, сосове, дресинги и шейкове. Употребата им влиза в полза и при приготвяне на плодови чайове и освежаващи напитки.