Тя е само на 17 години, но умело успява да съчетава учение, работа и спорт. Да, всичко това изисква много лишения и труд, но амбициозната Беатрис Бонева от Пловдив сметло твърди, че се чувства изключително щастлива от факта, че успява да запълва всяка минута от времето си с неща, които и дават още повече енергия и стимул. 

Още в първи клас, младата пловдивчанка усеща влечението си към спорта, а родителите й я записват на тренировки по тенис на корт. Тя тренира редовно до седми клас, а след това се насочва към бодибилдинга като дисциплина или по-конкретно категория "бикини фитнес". 

Беатрис споделя, че тогава не е знаела как да се храни, нито как трябва да изпълнява най-правилно упражненията във фитнеса. Интересът към непознатото я подтикнал да получи отговори на въпросите "Как ще реагира тялото ми на този начин на живот? Дали ще има бързи резултати и до къде мога да стигна?".

След известно време, тренировките и правилното хранене се превърнали в начин на живот за Беатрис и дошла следващата цел - явяване на състезание. Тя взима участие в състезание по бикини фитнес, като успява да завърши пета при жените и четвърта при девойките. 

Ето какво разказа още 17-годишната Беатрис Бонева пред Trafficnews, относно своите тренировки и хранителен режими, довели до постигане на тяло мечта: 

-С какво се занимавате в момента?

- Занимавам се с бикини фитнес, тренирам усилено, работя и съм ученичка в 11 клас в ПГАСГ Арх.Камен Петков - Пловдив. Понякога ми е малко трудно да успявам да съчетавам всичко, но мисля, че когато човек има желание, нещата просто се получават. 

- Как се чувствате като носител на титлата „Мис Бикини”? Какво включваше подготовката ви за конкурса?

- Не се чувствам по някакъв особен начин, нито пък се чувствам различна от всички останали, но определно съм щастлива и горда със себе си, че успях заслужено да стигна до челните позиции на това състезание. Винаги съм искала да изглеждам като фитнес моделите, но не съм си и помисляла, че това наистина може да се случи. Подготовката беше изключително трудна, аз съм имала няколко подготовки. По скоро психически е трудно да издържиш на глада, но и физическата подготовка коства много усилия, тъй като аз тренирах по два пъти на ден. 

- Какво представлява хранителният ви режим?

- Винаги закусвам яйца с доза протеин, като ги комбинирам с пресни или сушени плодове. От сушените предпочитам тези на марката Queens Diamond. Обядът ми се състои от месо със салата и пак протеин с въглехидрати, след това имам междинно хранене, а за вечеря хапвам риба и салата. 

- Казват, че фурмите са един от най-съвършените и достъпни заместители на захарта! Така ли е, според Вас?

- Лично за мен сушените плодове са много полезни, богати са на естествена захар и са пълни с калий и калций, от които организмът ни се нуждае. И най-важното - ВКУСНИ СА. 

Вкусни, здравословни и могат да ви донесат чисто нов айфон XS! Вижте как СНИМКИ

- Кои са любимите ви видове сушени плодове?

Марката е Queens Diamond, а любими са ми фурмите и червените боровинки. Преди тренировка консумирам фурми, тъй като те съдържат доста въглехидрати, с което ми дават много енергия преди физическо натоварване. За по-добро възстановяване на мускулите след тренировка похапвам червени боровинки, които са богати на полифеноли и антоцианини.

- Каква е препоръчителната дневна доза, за да поддържаме добра форма и да бъдем здрави?

- Зависи от целите, които искаме да постигнем, но около 5-6 броя фурми на ден ще са полезни за нас.

Здравословни сушени плодове – новата мода сред био хранитеTe са незаменима добавка към всеки здравословен режим на хранене

- Защо предпочитате точно фурмите на Queens Diamond, предвид големия избор на пазара?

- Още преди да ги опитам, впечатление ми направи, че се продават в удобна опаковка, с подходящ за нея грамаж, която успява да запази плодчето в най-добрия му вид, дори след отваряне. Натурални са, екологично чисти, без ГМО, без допълнителна обработка, без добавена захар и доставени от един от най-големите производители на фурми в света – Иран. А щом отворих пакетчето и ги опитах... веднага ми станаха любими. Queens Diamond са неизменна част от менюто ми и не бих ги заменила с никои други. 

Здравословни сушени плодове – новата мода сред био храните

- Имате ли любима рецепта с фурмите (смути, протеинов бар, здравословни бонбони) или ги консумирате директно?

- Най-често ги ям чисто, понякога ги добавям към ориза си, с което му добавям допълнителна сладост. За закуска или преди тренировка ги добавям към смути. В блендер смесвам наподсладено бадемово мляко, 4 бр. фурми без костилки, 1 бр. банан, 1/4 ч.л. канела на прах и 1/8 ч.л. екстракт от ванилия. 

- В момента продължавате ли с тренировките?

- Да, след като лятото си дадох малко почивка, в момента отново започвам да посещавам залата и да тренирам усилено. Сега, когато все още не е дошъл моментът да се подготвям за състезание, тренирам по 1 път на ден, всеки ден. Правя силова тренировка и след това кардио. Когато премина в състезателна подготовка тренирам по два пъти на ден - сутрин кардио, задължително на гладно. После включвам фурмите Queens Diamond в закуската ми и следобед правя силова тренировка. Предстои ми състезание напролет в Пловдив, а след това друго - в чужбина.