Зверска тапа се е образувала в град Чирпан, през където в момента се пренасочва движението от АМ "Тракия". По думите на читатели на TrafficNews.bg колоната е дълга поне километър, а за 30 минути се минават около 200-300 метра. Опашката продължава и след изхода на града.

Припомняме, че стотици автомобили се озоваха в капан на магистралата след трагичния инцидент в следобедните часове. Тогава турски тир се преобърна, навлизайки в насрещното платно за движение и избухна в пламъци. Наложи се пожарникари да режат четирите автомобила. Шестима души са загинали. 

Известно време и двете платна бяха блокирани, като се допускаше единствено движение в едната лента в посока Бургас. Малко след това бе създадена организация за пренасочването на трафика през п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино".

Въпреки създадената организация на движението, нетърпеливи шофьори започнаха да обръщат в аварийната лента, препречвайки пътя на линейки и пожарни, сигнализираха очевидци в социалните мрежи. 

Тарикати запушиха аварийната лента на АМ "Тракия", пожарни едва стигат до катастрофатаАвтомобилите се пренасочват по обходен маршрут