Със сигурност всеки един от нас е виждал куче или котка, което е в окаяно състояние по пловдивските улици.  На някои им става неприятно, на други жал, трети подминават, четвърти подават сигнали на различните организации. Но има и такива, които не стоят безучастно и се хвърлят да помогнат на всяко животно в беда.

Елеонора и Дияна са две от тези момичета, които не само, че нищо не взимат, а само дават, за да помогнат на други живи същества.

Елеонора се занимава с това от 5 години,  а от началото на годината тя е основала фондацията Аnimal Welfare в Пловдив. Въпреки че все повече хора са активни и помагат на организацията, задачата, с която те са се заели не е никак лека, а още повече евтина. През годините те са помогнали на стотици кучета, като част от тях са били в изключително тежко състояние. Лечението им е струвало страшно много пари, като благодарение на дарение досега са покривали сметките, а след това са намирали осиновители на животните предимно в чужбина.

Последният случай е с Марчо, който е бил намерен оставен под кола с два счупени крака край язовир Пясъчник. Наред с това той има редица съпътстващи заболявания, а сметката му за лечение е била 1200 лева.Марчо е един от многото, които вече имат шанс за щастлив живот при своите стопани, благодарение на двете момичета заедно с всички дарители.

Вижте разказа на Елеонора и Дияна за това, което правят, за случаите, които са имали през годините, както и какви мерки трябва да се вземат, за да има по-малко страдащи животни по улиците. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg