4 пожарни се отправят към мястото на инцидента, където се чуват гърмежи от бутилките с метан на пътя Пловдив-Карлово. На метри от горящия тир се оказва автобус пълен с пътници.

"Чухме гърмежите и автобусът спря, повече от час чакаме и нямаме информация кога ще продължим по пътя", разказа пред TrafficNews.bg пътничка от автобуса. 

Както съобщихме първи, до инцидента се стига минути преди 15,30 часа, когато тир, който превозва бутилки с метан се запалва край пловдивското село Долна махала. Заради пожара бутилките с метан са започнали да се самовзривяват. Полицията спря движението в двете посоки по пътя Пловдив-Карлово, а в района се образува километрично задръстване.

Пожарът е тръгнал от гумите на тира, които са се самозапалили и е обхванал цялото превозно средство. Няма пострадали при инцидента. 

"По първоначални данни причината е техническа неизправност", коментира пред TrafficNews.bg директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков. 

Полицията незабавно е взела мерки по обезопасяване на периметъра и спира движението в двете посоки на пътя Пловдив-Карлово. В капана на тапата са попаднали десетки автомобили и тирове, а задръстването стана километрично. 

Шофьорът също е действал адекватно. Успял да отбие тира в джоб край пътя. 

Две пожарни гасиха превозното средство, а други две потушиха запалените в близост сухи треви. Подробностите - във видеото на ТРАФИК ТВ: