Буболечки плъзнаха в насипните ядки, които предлага магазин Лидл, сигнализира наш читател. Той често си купувал от шам фъстъка от магазина на веригата на бул. „Македония” в Пловдив. Тази неделя той отново отишъл да си вземе ядки и започнал да пълни кесийката. Тогава той забелязал буболечките, които летели из контейнера, а в ядките имало още редица от насекомите.

„Често взимам от тези ядки, защото детето ми много ги обича. Недопустимо е толкова голяма верига да не следи продукцията си”, заяви пловдивчанинът.

Наш репортер се свърза с Лидл, които извършиха проверка на сигнала. Ето и цялото им становище без редакторска намеса:

„Ценим високо обратната връзка от нашите клиенти и се отнасяме сериозно към всеки един сигнал, който получаваме от тях и предприемаме мерки за решаването им. 

След получаването на този сигнал започнахме проверка с цел да установим как е възникнала тази ситуация - бракувахме продукта, наличен в търговската зала на магазина. Извършихме проверка и на наличната стока в склада на магазина и там не установихме проблем с този продукт.

 Поискахме становище от доставчика, за което ще ви информираме, веднага след като го получим. Търсим причината за възникването на този проблем – възможно е те да са влезли в ядките при доставката им или при разтоварването.

В допълнение извършихме проверка на всички сродни продукти в търговската зала на магазина и не установихме проблем.”