Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Илиян Рангелов от Куртово Конаре, който е обвинен в убийството на годеницата си - 26-годишната Милена Динова.

Обвиняемият Илиян и пострадалата Милена имали близки взаимоотношения от 2014 г. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция. Там живеели при майката на момичето. Обвиняемият Илиян не работел, стоял в жилището, като често проявявал ревност към приятелката си. Милена работела. Когато двамата се прибрали в България, заживели в с. Куртово Конаре. Милена работела във фирма в с. Ново село, а приятелят й в Пловдив. Той бил само редовна смяна, а тя дневна и нощна.

Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога двамата се карали, основно заради ревност един към друг, както и по битови въпроси. През  2016 г. конфликтите зачестили. Илиян изпитвал ревност, което с течение на времето влошавало отношенията им. Повод за скандал станал и коментар под снимка на младата жена в социалните мрежи, заради който обвиняемият се държал арогантно спрямо нея.    

На 28 декември 2016 г. Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в с. Куртово Конаре. Там пил вино и се прибрал в дома си около 22,30 часа. Милена била вкъщи и си почивала в спалнята, защото същата вечер трябвало да бъде нощна смяна. Той отишъл при нея и между двамата отново възникнал конфликт. Милена станала, облякла се и тръгнала за работа. Когато излизала от стаята, му казала, че той ще остане сам.

Междувременно нейни колеги й позвънили по телефона, за да я вземат с автомобил. Илиян станал от леглото, минал през кухнята на къщата, откъдето взел нож с черна дръжка/острие 14,5 см, с ширина 2,2 см и тръгнал след нея. На около 20 метра след къщата, където живеели, я настигнал. Хванал я за дясното рамо и я завъртял към него. Той замахнал силно с ножа и я пробол през дрехите в областта на лявата половина на гръдния кош.

Милена починала намясто от остра кръвозагуба. След това обвиняемият се прибрал в дома си, измил ножа и го прибрал, легнал си и заключил входната врата на двора. Колегите на Милена я открили на улицата и се обадили на тел. 112. По-късно обвиняемият Илиян е бил задържан от органите на МВР. Той е дал обяснения за случилото се. В момента се намира в затвора в Пловдив.