Реконструкцията на стадион „Пловдив”, като се използва сегашната конструкция на съоръжението, ще струва поне 70 милиона лева. Това са заявили експерти от израелска компания, която е била наета от Община Пловдив за анализ на състоянието на най-големия стадион в Южна България.  

Според експертите такъв тип съоръжение са морално остарели и в Европа масово биват изцяло заменяни с нови. Все пак, за сумата от около 35 милиона евро съоръжението би могло да се преведе в състояние, което да приема футболни мачове от Европа, както и международни турнири по лека атлетика.

Тепърва ще се обсъжда как би могъл стадион Пловдив да бъде възроден. Като за целта ще е необходимо цялостно конструктивно обследване, изготвяне на идеен и технически проект, както и най-важното – от къде ще се търси финансирането.

Самият стадион Пловдив е включен в програмата на градските власти за обекти, които се отдават на концесия.  Към него няма инвеститорски интерес, но при заявен такъв, може бързо да се реагира, заяви зам.-кметът Георги Титюков.

Какво каза още той за стадионите на Ботев и Локомотив вижте във видеото: