Двойно повече изнасилвания и блудства с деца са станали в Пловдив през 2016 година, стана ясно при отчета на Общинската и местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Докато през 2015 година броят на изнасилените деца под тепетата е бил едва две, то през 2016 се е увеличил двойно на четири. 19 непълнолетни и малолетни пък са станали жертви на блудствени набези. Самите престъпления са били извършени както от непълнолетни, така и от по-възрастни хора.

За 2016 година в Пловдив са станали 159 престъпления или противообществени прояви, дело на ненавършили 18 години, а пострадалите на тази възраст са 129. В 70 % от случаите са замесени пловдивски ученици, а в останалите 30 % са деца, отпаднали от образователната система.

Кражбите и агресията са най-разпространените престъпления извършени от малолетни и непълнолетни. При друг случай в двор на училище е настанало масово меле между ученици. В резултат на него няколко от участниците в боя са получили фрактури и сериозни наранявания.