Продължават да валят сигналите за сковани от лед улици в Пловдив, въпреки че снеговалеж вече няма повече от 2 седмици. Двама пловдивчани ни изпратиха кадри на улиците им, на които се вижда покъртително им състояние. И двете улици са в центъра на града, но явно не са приоритет на градските власти.

Пловдивчанка от 2 седмици се бори с леда по ул. „Парчевич” и очевидно й е писнало, тъй като е решила да протестира по необичаен начин, ако улицата не бъде изчистена.

„Къде е надзорът? 2 седмици улицата е в този вид . Тя е еднопосочна централна улица и  на минута минават по 10 коли!Току що засякох жените от „Чистота” да се разхождат по нея, а на въпроса  „Какво правим с тази улица” -  те вдигат рамене.

 Писах до кмета на район „Централен” преди седмица, но той не взе отношение. Преди няколко дни пред очите ми една от колите така поднесе, че за малко да отнесе опитващият се да запази баланс пешеходец. И без оправдания, че машините на „Чистота” не могат да влязат – в началото на годината заявиха, че имат препарати за лед!

Ако до 24 часа улицата не бъде приведена във вид - заявявам, че колата ми ще бъде оставена по средата на улицата в знак на протест, защото дори опитите за паркиране са абсурдни - нека ръководителите на Чистота да дойдат и да я преместят.

Никога не съм се оплаквала за каквото и да било, макар всеки ден да срещам абсурдите, защото някой не си е свършил работата или е откраднал парите за това - обаче ми писна!”, пише пловдивчанката до TrafficNews.bg.

Ето и видео от въпросната улица:

 

Друг читател ни изпрати снимки от улица „Плевен”, на която няколко души вече са счупили някои от крайниците си заради невъзможното преминаване по нея.

„Счупени ръце и крака на улица „Плевен”, заради безпрецедентната поледица.Възрастни и млади едвам се движат,а колите се пързалят в ледените коловози и се блъскат една друга...

Това ли е кметът на Пловдив и управлението му!Плащаме данъци за това ли?”, пише ни гневният читател.

 

А така изглеждат улиците "Бунтовнишка" и "Митрополит Натанаил" , възмущава се пловдивчанката Даниела Николова. "Тук лед ще има чак до лятото. Така е замръзнало!" възмущава се тя. 

Два дни след като ви показахме ул "Екзарх Йосиф", по която може да се мине само с луноход, репортерът ни засече двама работници, които разбиваха леда на кръстовището  с кирки. Мисия невъзможна!