Пловдив ще бъде строителна площадка през лятото, като се очаква да стартират десетки ремонти на улици и булеварди в Пловдив. След дългите обжалвания на обществените поръчки за ремонти, те вече са отпушени и може да се престъпи към тяхната реализация. Кметът Иван Тотев коментира, че приоритетно започва реконструкцията на булевард „Марица-Юг” от Водната палата до булевард „Източен”. 

Там се очаква още през юли улицата да бъде затворена и да се пристъпи към цялостното и преобразяване. Тя е част от обществената пръчка по програмата „Региони в растеж”, която касае  за зоната между булевардите „Източен”, „Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”. С подписването на договора ще се започнат и ремонти във вътрешно-кварталните улици по програмата.

Пловдив започва най-мащабния си проект за над 100 млн. лева, преобразяват 58 улициПървият етап предвижда изграждането на нова пречиствателна станция и ВиК мрежа за 53 млн. лева

Поръчката за булевард „Кукленско шосе” също е рестартирана, като до дни трябва да бъде избран изпълнител. Там стойността е 6 милиона лева, като тя ще се ремонтира в следващите две години поетапно.  Третата голяма поръчка, която също ще бъде започната през лятото е на стойност от 7 милиона лева, като касае ремонти в районите в града. Във всеки район има по 1 милион лева плюс 1 милион само са улици в Коматево.

Надежда за кварталите на Пловдив! Освободиха поръчката за 7 млн. лева за мащабни ремонтиВсеки един район ще разполага с 1 млн. лева, а още един отива за Коматево

Очаквайте подробности!