Най-новата улица в Пловдив -  "Професор Цветан Лазаров" бе открита тържествено вчера, като целта й е да пряк път между центъра на града и район Тракия. Минаването посред нощ през нея обаче по-скоро прилича като през горски път, отколкото през централна градска част.

Причината е, че или от общината са забравили да пуснат тока на осветлението, или самото то все още не функционира.  Вчера градските власти се похвалиха с LED осветление, което ще прави нощта като ден,но явно и за него ще трябва отделно откриване, тъй като снощи то не работеше. Надявам се и пешеходците все още да не се научили да минават по новата улица, тъй като има опасност те да не бъдат видени от автомобилите.

Новата улица, която струва почти 3 милиона лева  е с четири платна и кръгово точно пред стадиона. Разполага и с широки пешеходни пътеки, както и велоалеи. Самите велоалеи тук не са изцяло успоредни на пътното платно, а където се налага заобикалят големите и по-стари дървета.

Изграждането на улицата продължи около година и половина.По обекта общината е работила заедно с топлофикация и е изграден изцяло нов топлопровод. Очакванията на администрацията са пътят да поеме част от трафика в тази част на града.

Има идея в един момент по улицата да бъдат пуснати и автобуси от градския транспорт. Планира се догодина да бъде оформен и паркинг от западната страна на парк "Лаута", където и в момента спират автомобили.

Вижте още във ВИДЕОТО:


Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg