В Ботев (Пд) все още няма яснота къде и кога ще се проведе зимният лагер на тима.

Очаква се това да се изясни през следващата седмица, когато се събират шефовете на клуба. Те ще обсъдят ситуацията в Ботев, която не е добра с оглед на недостига на средства, твърди БТА. Продължават разговорите с бизнесмени, които да помогнат на "канарчетата" в тази тежка ситуация.

В същото време бразилските "перли" на жълто-черните Жоао Пауло и Филипе Бризола си извадиха визи "D", които им осигуряват безпрепятствен престой в България за следващата година.

Това стана в българското консулство в Истанбул. След това двамата футболисти заминаха за родината си. В турския мегаполис те бяха придружени от мениджъра на Ботев Асен Караславов.

Към голмайстора на Ботев Жоао Пауло има интерес от турски и български отбори, но на този етап няма конкретно развитие около негов трансфер. В случай, че не бъде продаден, той заедно с Филипе Бризола ще започне подготовка с Ботев на 9 януари следващата година.

Тогава ще стане ясно и как ще се процедира с третия бразилец в "жълто-черния" тим - защитникът Рафаел до Соуза, който заради травма и последвала операция не игра през есенния полусезон.