Холивудският сексскандал с продуцента Харви Уайнстийн, който се разгаря тези дни, отприщи такъв и по най-високите етажи на спорта. Златната олимпийска медалистка от Лондон 2012 МакКайла Марони разкри публично, че е като състезателка на националния отбор на САЩ е била подлагана на сексуален тормоз в продължение на 7 години. 21-годишната гимнастичка твърди, че е била изнасилвана от лекаря на отбора - Лари Насар. Това се случи и на самата Олимпиада, точно преди да вземем златен медал отборно и аз да спечеля сребърен индивидуално. Където и когато имаше възможност, той ме “лекуваше””, написа Марони в Twitter.

Гимнастичката е най-популярният спортист, който отправи обвинения към станалия известен вече лекар Лари Насар. В момента той се намира в затвора в Мичиган и очаква процес, в който ще трябва да отговаря по множество сексуални престъпления. По-рано тази година той бе арестуван за притежание на снимки със сексуално малтретирани деца.

МакКайла Марони призна, че е била вдъхновена да направи своите признания, след като това направиха множество актриси, обвинили открито в секс тормоз холивудския продуцент Харви Уайнстийн.