Академик Бултекс 99 привлече още един американец в отбора за новия сезон. Това е 25-годишният пойнт гард Айзая Умипиг, висок 183 сантиметра. Новото попълнение вече е в Пловдив и премина успешно медицинските прегледи. Умипиг е роден в Рентън, Вашингтон, в колежанските си години е играл за Кол Стейт Фулъртън и Сиатъл. През сезон 2015-2016 се подвизава в словашкия Комарно, с който има мачове срещу Рилски спортист в турнира ФИБА Европа. От януари тази година той бе част от отбора на KW Titans в канадската НБЛ. Надявам се новият играч да ни бъде полезен през новия сезон, коментира старши треньорът Асен Николов.

Междувременно ръководството на клуба и друг американец в тима - Робърт Дейвис, постигнаха споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие, преценявайки, че това е добро решение и за двете страни. Академик Бултекс 99 пожелава успех на Роб Дейвис в бъдещата му кариера.

Стана ясна и програмата на традиционния баскетболен приятелски турнир за Купа Пловдив, организиран от Академик Бултекс 99. Надпреварата ще се проведе в петък и събота, а останалите три участника са Левски, Спартак Плевен и македонския Струмица. В петък от 18 часа е първият мач между Левски и Струмица, в 20 часа играят Академик Бултекс 99 и Спартак Пл. В събота от 17 часа е мачът за 3-то място между загубилите от първите две срещи, от 19 часа победителите играят финал. Турнирът ще се проведе в новата зала "Сила", билетите ще струват по 5 лв на ден - тоест - за два мача.