Жестока конкуренция очаква спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова на турнира от Диамантената лига в Рабат (Мароко) тази неделя. 4-та в тройния скок от световното в Пекин през 2015-а ще се изправи срещу три шампионки от големи форуми на втория си диаментен турнир този сезон.

Възпитаничката на Атанас Запрянов в пловдивския клуб Локомотив миналата седмица постигна личен рекорд за сезона от 14.19 м и си осигури участие на световното в Лондон през август. Това ще и помогне да излезе освободена психически на предстоящия силен турнир. В Рабат Габи ще премери сили с последните две олимпийски шампионки - Катерин Ибаргуен (Колубмия) и Олга Рипакова (Казахстан), както и с европейската златна медалистка от Амстердам 2016 Патрисия Мамона (Португалия).

Сред съперничките на Петрова са още бронзовата световна медалистка в зала от Портланд 2016 и от континенталния форум на открито в Амстердам през миналата година Параскеви Папахристу (Гърция) и третата от планетарния шампионат в Сопот 2014 Кимбърли Уилямс (Ямайка).