Спеициализираното издание за тенис tennis.com твърди в анализа си за загубата на Григор Димитров от Роджър Федерер с 3:0 на Уимбълдън, че не е имало нищо общо между двамата. Преди време българинът се сдоби с прозвището Бейби Фед заради сходния стил с Федерер, но в този мач нямаше абсолютно никакви прилики в играта им. Федерер установи контрол от първата до последната точка, коментира сайтът.

Самият Григор също не бе доволен от представянето си. Българинът завърши срещата с цели седем двойни грешки и само седем аса. Разочарован съм от себе си, че не успях да играя по-добре. Направих много непредизвикани грешки, а първият ми сервис не беше на ниво. Без тези оръжия, няма как да ти е лесно срещу него, заяви Гришо след поражението от Федерер.

Григор наистина допусна някои грешки и това отвори пред мен възможности. Радвам се, че успях да се възползвам от тях, но за мен най-важното беше да се фокусирам върху собствената си игра, да направя правилните неща на корта и да се надявам, че може би той ще направи някои лоши отигравания или ще се поддаде на напрежението и аз ще продължа да играя много добре. Мисля, че това беше страхотен мач за мен. Не очаквах да се получи толкова лесно. Всъщност не беше толкова лесно, колкото изглежда, заяви от своя страна Федерер.

Единствената утеха на Гришо е, че негов минаващ удар от форхенд попадна в класацията за най-зрелищни изпълнения на деня. Може да ги видите в прикаченото видео, както и хот шотът на Димитров на 1.30 минута от него: