Футболът е най-популярният спорт в света. Привлича милиони запалянковци от всички възрасти. Дали гледаме Шампионска лига по телевизията или ритаме с приятели на стадиона - емоцията е огромна.

„Това е и една от основните цели на нашата школа - да възпитаме още от най-ранна детска възраст любов към спорта, която да мотивира децата към физическа активност, да  изгради у тях състезателен дух и да ги направи отговорни“, казва треньорът Марко Марков.

Бившият футболист е начело на „Ф. К. Юнайтед Пловдив“ /бившия"Спортинг"-Бенковски/ - нова футболна школа за деца, в която тренират 20 момчета и момичета на възраст от 7 до 11 години.  Капитан на отбора е момиче- 10-годишната Йоана Милева, която е с дух за 3 момчета. 

Отборът тренира на Малккия стадион, а тренировките са в понеделник, сряда и петък от 18.30 часа.  „Ние сме единствената детска школа, която тренира на терен от естествена трева“, казва треньорът Марков.

Неговата по-далечна цел е да създаде мъжки отбор. „Когато още от най-ранна детска възраст, детето се е занимавало системно с футбол, много по-голяма е вероятността то да продължи да се занимава с него и в училищна възраст. По този начин то ще продължи да се развива физически и нравствено и ще расте здраво и щастливо“, казва спортистът.

Програмата е съобразена с възрастовите и индивидуалните особености на децата. Треньорът задължително участва в упражненията и игрите заедно с децата. Освен това, се занимава индивидуално с деца, който срещат трудности, както и с деца, изпреварващи с развитието си основната група.

„Стремежът ни е да работим в спокойна и позитивна атмосфера и така да мотивираме максимално децата към активно участие в изпълнението на задачите. Много важно е талантът да бъде открит в ранна детска възраст и да се работи системно и последователно за развитието му“,  казва Марков.

Отборът му вече има две втори и едно трето място в престижни детски турнири.

Той е в преговори с голяма фармацевтична компания, която ще бъде спонсор на екипировката на отбора. 

Школата няма да спира тренировките през лятото, а записванията продължават през цялата година на тел. 0878 834 992.

TrafficNews.bg