Днес, 12 март 2015 г., ПФК "БОТЕВ" Пловдив отбелязва 103-годишнината от своето основаване. На тази дата през далечната 1912-та се ражда спортната организация, която един век по-късно вече е обединила хиляди съдби, белязала е и е възпитала в духа на спорта редица поколения пловдивчани. Ражда се Клубът, който в ролята си на футболен пионер в България е обречен завинаги да бъде различен и силно магнетичен.

Футболистите от представителния отбор на "Ботев" Йордан Христов, Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев ще бъдат гости в  фен-магазина на базата в "Коматево" на клуба. Заедно с четиримата на събитието ще присъстват и легендите на най-стария футболен тим Динко Дерменджиев, Петър Зехтински и Иван Занев.

Настоящите и бивши играчи на "жълто-черните" ще бъдат на разположение на посетителите на базата от 18:30ч. до 20:00ч. Точно в 19:12ч. символично ще бъде разрязана поръчкова торта, осигурена от "Клуба на привържениците на Ботев Пловдив".

На 12 март в 9:00ч. започва продажбата на билети за решителния двубой срещу ЦСКА от 22-ия кръг на първенството, който е на 15-ти март от 15:30ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".

ТrafficNews.bg