Драмата около собствеността на най-голямата тенис база в Пловдив на ТК "Локомотив" продължава. В търга се състезаваха Тенис клуб „Локомотив” и новият тенис клуб „Макс про 2020”. Новият клуб успя да спечели, но е входирал молба в Общината и ще се откаже от кортовете. 

Така в борбата остават само ТК "Локомотив", но клубът е стопиран да влезе във владения на кортовете, след като фондацията на Пловдивската адвокатка Антоанета Николова – „Фондация – Антоанета Николова” е подала жалба срещу конкурса. 

Стига се до съд, а решението на Административен съд - Пловдив е, че жалбата е недопустима. Причината е, че фондацията не е спортен клуб, няма състезатели, треньори и не е член на Българската федерация по тенис. Върховният административен съд обаче уважава жалбата на „Фондация – Антоанета Николова” и връща делото да се разглежда по същество и по този начин съдебните битки за кортовете продължават.

В момента никой не може да влезе официално във владение на кортовете. От клуба обявиха, че са готови да инвестират близо 2 млн. лева за реновиране на базата, която беше построена през 1994г. от "брокерите", но базата вече е морално остаряла и се нуждае от спешен ремонт.

Офертата на Локомотив за кортовете е 2000 лева наем и инвестиции в размер на 1,6 млн. лева.

От клуба са готови да започват ремонта на кортовете веднага, след като подпишат договора с Общината. Ще бъде обновена цялата материална база, ще се направи основен ремонт и на залата, която е в окаяно състояние. Изпълнителният директор на Локомотив Георги Чочев заяви, че от ТК "Локомотив" искат да организират турнир от сериите "Чалънджър", който да бъде ежегоден, както и да посрещнат мачовете на националния отбор за Купа Дейвис. Обновяването на материалната база трябва да стане за около 9 месеца.

Преди години на кортовете домакинстваха националните отбори на България за Купа Дейвис и Фед къп (б.а. – сега под името Били Джийн Кинг Къп), а в на кортовете са играли тенинисти като Ана Иванович, Йелена Янкович, Виктория Азаренка, Маркос Багдатис, Каролин Вознячки и много други.

От ТК "Локомотив" искат драмата да се реши колкото се може по-бързо. 

TrafficNews потърси и адвокат Антоанета Николова за нейната гледна точка. Тя ни покани кантората си, но когато отидохме ни каза, че вече не е там. Имаме договорка следващата седмица отново да организираме среща и ако тя реши да се срещне с нас ще пуснем и нейната гледна точка. 

Ето какво заяви изпълнителният директор на ТК "Локомотив" Георги Чочев за казуса пред TrafficNews.

“Хубаво е госпожа Николова да излезе и да каже какви са техните намерения и какво искат да правят. Може да седнем на една маса и да се разберем заедно. Зад всяка фондация стои някой. За нас е интересно тези хора да излезнат с лицето си с името си и да кажат – нашите намерения са такива и такива. Ако те наистина искат да помагат на спорта ние сме готови по всяко едно време да ги приемем като членове на ТК "Локомотив" и заедно да ръководим клуба. Всеки един лев отделен за спорт би бил от помощ. Нашето желание е тази база да бъде възродена. Искаме да създадем база със страхотни условия и сме готови да финансираме и създаваме играчи. Нашият УС има страхотната идея тенисисти, които стигнат определено ниво да бъдат изцяло финансирани от клуба и от спонсори. В момента имаме много силно поколение тенисисти, в които съм убеден, че ще успеят. Те обаче нямат нужните условия и ако има няколко спортни бази за тенис в България резултатите и нивото ще бъде много по-високо и ние ще берем плодовете след няколко години”, каза изпълнителният директор на ТК "Локомотив".

Фондация спъна даването на кортовете на Гребната база на „ Макс Про - 2020" за 30 годиниВАС върна делото за откриването на процедурата в Административния съд

Решено: ТК "Макс про 2020" взе кортовете на "Локомотив", те спечелиха тези на "Академик"Комисията определи победители в търговете, кметът трябва да ги разпише