Тенис клуб „Локомотив” загуби базата си край Гребната база. Големите кортове ще се стопанисват от новият тенис клуб, който набира популярност - „Макс про 2020”, давайки  тройно по-голяма оферта от Локо за игрищата.

От комисията към Общинска собственост са определили клуба за победител, като заповедта трябва да бъде разписана от временно изпълняващия длъжност кмет Величко Родопски.  „Макс про 2020” ще стопанисва 16-те дка с кортове и спортна зала към тях срещу наемна цена от 6000 лева. Те са длъжни да инвестират 4,3 млн. лева в инфраструктурата на обекта и 11-те открити и 2-та закрити корта, плюс санитарните помещения и съблекални.

Офертата не Локо бе за 2000 лева наем и 1,6 млн. лева инвестиция.

ТК „Локомотив” обаче е избран за победител за другия конкурс на Община Пловдив за кортовете зад Хангарите, които  се стопанисваха от ТК „Академик” доскоро.  Отново битката е била с - „Макс про 2020”, като  двата клуба са дали почти  идентични оферти  ТК „Макс про 2020“ са предложили  489 хил. лв. инвестиция, а ТК „Локомотив Пловдив“ – 478 хил, а месечният наем от 740 лева.

Това, което е наклонило везните към Локо е, че те са предложили инвестицията да бъде реализирана в рамките на 4 месеца, докато другият клуб – 9 месеца.

Резултатите от конкурсите могат да се обжалват в Административния съд. Хипотетично е възможно и двата клуба да се откажат, като победители и така вторите да вземат терените с по-ниските си оферти.

Битка за кортовете на Гребната база, ТК „Локомотив” май губи базата си от нов клубТК „Макс про 2020” фаворит за базата на Локо, те взимат игрищата на „Академик”