Големите тенис кортове на „Локомотив” край Гребната база все още са без договор за стопанисване. Въпреки че още през октомври 2022 година бе избран за победител в търга новият  тенис клуб „Макс про – 2020”  за стопанисването им, те все още не са влезли във владение.

Решено: ТК "Макс про 2020" взе кортовете на "Локомотив", те спечелиха тези на "Академик"Комисията определи победители в търговете, кметът трябва да ги разпише

Причината е, че фондация на  пловдивската адвокатката Антоанета Николова е оспорила тръжната процедура в съда.    Тя е подала жалба в Административния съд чрез „Фондация – Антоанета Николова” срещу конкурса. Според нея  откриване на процедурата и публикуване на обявата на интернет страницата на общината, както и предвидените срокове за закупуване на тръжните книжа, определени непосредствено преди изтичане на крайния срок за подаване на заявления за участие. Това е довело до невъзможност да се извършат необходимите действия за снабдяване с необходимите документи за подаване на заявление за участие.

Административният съд е прекратил делото, тъй като са сметнали, че Николова не е заинтересована страна, причината е, че е нямала регистрация по Закона за физическото възпитание и спорта. Върховният административен съд е отменил решението на първата инстанция и го е върнал за ново разглеждане. Докато текат обаче делата договорът с фирмата не може да бъде подписан.

Припомняме, че за кортовете участваха  „Макс про – 2020”  и ТК „Локомотив”.

Първата фирма бе избрана да стопанисва 16-те дка с кортове и спортна зала към тях срещу наемна цена от 6000 лева. Те са длъжни да инвестират 4,3 млн. лева в инфраструктурата на обекта и 11-те открити и 2-та закрити корта, плюс санитарните помещения и съблекални. Офертата не Локо бе за 2000 лева наем и 1,6 млн. лева инвестиция. ТК „Локомотив” обаче е избран за победител за другия конкурс на Община Пловдив за кортовете зад Хангарите, които  се стопанисваха от ТК „Академик” доскоро.

Преди дни пък Община Пловдив даде последните си свободни кортове на новия клуб на Димитър Кузманов – Мико –„Локомотив 1924”.

Новият клуб на Мико пребори ТК „Локомотив” за последните свободни кортове в ПловдивОбщина Пловдив даде игрищата зад Колодрума на ТК „Локомотив 1924”