Децата на Академик Пловдив до 14 години спечелиха безапелационно зоналния турнир в зала Строител и се класираха за финалите на държавния шампионат по баскетбол. Възпитаниците на треньора Йордан Иванов навързаха 5 категорични победи, някои от които – с внушителни разлики, и спечелиха първото място в надпреварата. В първия си мач те отнесоха Чардафон Орловец със 101:15 /!/, след това надиграха Славия с 87:26, Чавдар Троян с 84:38 и Септември със 79:53. В решителния сблъсък с ЦСКА за място на финалите малките пловдивчани отново бяха във вихъра си и спечелиха с 82:67.

Всъщност това е отборът, който миналото лято стана шампион при 12-годишните, спечелвайки финалите в Ботевград. На практика момчетата на Йордан Иванов са с година по-малки от съперниците си и отстъпват физически, но категорично ги превъзхождат в игрово отношение. Така осемте отбора на финалите в Ямбол от следващия вторник са Академик Пловдив, Рилски спортист, Левски, БУБА Баскетбол, Черно море Тича, Балкан и Тунджа Ямбол.

Ръководството на пловдивския клуб призовава хора с възможности и институции за финансова подкрепа, която да обезпечи участието на Академик на финалите в Ямбол. Тези талантливи деца имат нужда от помощ и напълно я заслужават.