Не допуснахме положения пред нашата врата, на свой ред създадохме такива и смятам, че напълно заслужено победихме, коментира старши треньорът на Ботев Николай Киров след победата срещу Локо с 3:0 в дербито. С включването на Ндонгала имаме още повече варианти в нападение, където силните ни страни са известни. Този път се справихме добре и в защита. Густаво Алфонсо не е напълно готов, но трябваше да играе на мястото на Виана, вдигна температура. Важна победа за нас, тъй като имаме нужда от точки, за да гоним място в шестицата. Липсата на публика оказа влияние върху емоциите. Не можахме да се израдваме истински с тях след победата, допълни Киров

Разучихме противника отлично и не му дадохме шансове. Имаха само едно положение в началото, каза Тодор Неделев, който заслужено бе избран за Играч на мача. 3:0 е един добър резултат в дербито. Добре че травмата ми не се оказа тежка и успях да се възстановя за срещата, каза още Неделев. 

Играхме слабо, не казвам, че играчите не са се старали, но явно в момента това са ни възможностите, каза старши треньорът на Локо Войн Войнов. Червеният картон и контузията на Умарбаев също оказаха влияние. Сами си вкарахме първите два гола. Всички сме виновни, в това число и аз. Трудно е в момента в Локомотив. Единственият път е работа, за да се излезе от тази ситуация. Аз така виждам нещата. Нямам намерение да се оплаквам. Сигурно ще има нови попълнения. Пак казвам - няма проблем да си тръгна, ръководството решава. 

Ето и кадри от срещата: