Лудогорец отпадна от Шампионската лига след неворятна драма срещу израелския Апоел Бер Шеева в Разград. Орлите спечелиха мача реванш от третия предварителен кръг с 3:1, но напускат турнира след загубата с 0:2 преди седмица в Израел.

Двубоят тръгна превъзходно за домакините, които поведоха с 1:0 още в 9-та минута чрез Вандерсон. Отново той удвои в 33-та, за да се стигне до 60-ата минута, когато Марселиньо напълно заличи аванса на израелците. Тогава дойде поредният гаф на Джонатан Кафу, който сбърка в половината на орлите и позволи на гостите да осъществят контраатака. Кадир бе изведен на добра позиция, стреля, Пластун се хвърли на шпагат, за да блокира шута, но след нелеп рикошет в неговия крак топката прехвърли Броун и влетя в мрежата на българския шампион.

Този гол скова играчите на Лудогорец и до края те така и не успяха да намерят верния път към вратата на Апоел. Гостите можеха да вкарат и още едно попадение, но Огу пропусна отсъдената в 86-та минута дузпа. В края гостите нацелиха и гредата, е междувременно Охана бе изгонен за втори жълт картон и те доиграха мача с 10 души. Така Лудогорец ще има възможност да се пробва на плейофите за влизане в групите на Лига Европа.