Реал грабна 12-та си купа от най-силния турнир на Стария континент след разгром с 4:1 в страхотен финал на Шампионската лига в Кардиф и доказа, че е най-великият клуб в историята. Отборът на Зинедин Зидан стана първият от създававнето на турнира в настоящия му вид, който печели трофея в две поредни години. Почти през целия мач мадридчани, водени от Роналдо, бяха по-добрият тим и заслужено триумфираха, демонстрирайки за пореден път неподражаемата магия на футбола в най-чистия и вид.

Италианският шампион започна по-мотивирано и в началото притисна максимално съперника си. В 7-та минута Пянич отправи силен шут от границата на пеналта, но Навас бе на мястото си. Постепенно Реал овладя средата на терена и започна да поглежда по-настоятелно към вратата на Юве. В 20-та минута мадридчани откриха резултата след зрелищен гол на Роналдо. Той напредна в полето на италианския тим, подаде надясно към Карвахал, който му върна и португалецът с кинжален удар прониза долния десен ъгъл на вратата на Буфон.

Само 6 минути по-късно футболистите на Ювентус изравниха с гол шедьовър. Те разиграха атака, при която в продължение на 4 паса топката не падна на земята. В крайна сметка Манджукич пое с гърди и с ефектна задна ножица прехвърли вратаря Навас. До края на полувремето черно-белите от Торино се опитаха да използват вдъхновението от изравнителния гол и опитаха да наложат превес, но без особен успех.

Второто полувреме започна с невероятен натиск на Реал, който натика съперника си в полето му. В 61-та минута Каземиро посрещна една отбита топка с шут от 30 метра, коженото кълбо рикошира в крака на Сами Кедира и се озова в мрежата на Буфон. Само три минути по-късно Роналдо матира Ювентус с втория си гол в мача. Модрич бе изведен отдясно след грешка в отбраната на Юве, центрира и връхлитащият Кристиано засече от упор в мрежата. Няколко минути преди края Куадрадо от Ювентус бе изгонен, а в 90-та минута мадридският гранд вкара 4-ти гол. Марсело проби необезпокояван отляво и пусна към резервата Марко Асенсио, който от непосредствена близост засече в мрежата. Така желязната защита на Ювентус допусна цели 4 гола за 90 минути, след като бе инкасирала само 3 в продължение на 12 мача преди това. Старата госпожа не успя да вземе реваш от Реал за загубата си на финала на турнира за Купата на Европейските шампиони с 1:0 през 1998 г. Това е втори загубен финал в Шампионската лига от Ювентус в рамките на три години. През 2015 г. черно-белите паднаха от Барселона с 3:1.

ЮВЕНТУС - РЕАЛ МАДРИД 1:4
0:1 Роналдо (20)
1:1 Манджукич (26)
1:2 Каземиро (61)
1:3 Роналдо (64)
1:4 Асенсио (90)

ЮВЕНТУС (4-2-3-1): Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали (66-Хуан Куадрадо), Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Миралем Пянич (70-Клаудио Маркизио), Сами Кедира, Даниел Алвеш, Пауло Дибала, Марио Манджукич, Гонсало Игуаин
Треньор: Масимилиано Алегри

РЕАЛ МАДРИД (4-3-1-2): Кейлор Навас, Карвахал, Варан, Серхио Рамос, Марсело, Тони Кроос (88-Аваро Мората), Каземиро, Лука Модрич, Иско (83-Марко Арсенсио), Карим Бензема (77-Гарет Бейл), Кристиано Роналдо
Треньор: Зинедин Зидан
Жълти картони: Дибала, Пянич, Сандро, Куадрадо - Ю, Рамос, Карвахал, Кроос - Р
Червен картон: Куадрадо (83)- Ю
СЪДИЯ: Феликс Брих (Германия)
СТАДИОН: "Милениум Стейдиъм", Кардиф - 75 000 зрители