Председателят на Народното събрание Димитър Главчев изгони депутата от БСП Румен Гечев от залата, след което останалите червени депутати напуснаха заседанието. Няма друга страна по света, където министри отлагат със седмици отговори, премиерът отказва да идва. Горе долу те искат да кажат на парламента „кои сте вие, ще правим каквото си искаме”, заяви Гечев и Главчев му показа вратата. Сцената се разигра по време на гласуването на Споразумението за консултантски услуги между Министерски съвет и Международната банка за възстановяване и развитие, съобщава vesti.bg.

Междувременно БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев във връзка с промените в закона за движение по пътищата, заради изказването му, че колкото повече ни подслушват, толкова по-добре, "за да хващат лошите".

Самият Радев коментира, че е изненадан, а шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи искането като абсолютно несъстоятелно. Цветанов подчерта, че вътрешният министър е един от българските граждани, които винаги са се придържали към законността. „И като бивш военен и като зам.-министър в първия кабинет „Борисов” винаги е спазвал законите на страната”, каза Цветанов.

Повод за пререкания бе и собствеността на паметника на Бузлуджа. От Обединени патриоти излязоха с декларация срещу връщането на монумента на БСП. "Декларацията казва просто, че не може да се предостави тази частна държавна собственост на една партия за партиен музей и за място на партийно поклонение. Този връх е символ на много исторически събития”, заяви Милен Михов.

„Бузлуджа не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат или не. Това е паметник на цяла България и единственото, което искаме, е да го съхраним”, заяви от своя страна депутатът от левицата Антон Кутев.

„Патриотите да се разберат с Бойко Борисов. Премиерът е предприел действия за връщане на паметника, точно защото държавата не може да се справи. В момента Патриотите са управляващи. Ако имат идеи за това как да направят паметника действащ и как да съхранят паметта – нека да го направят”, допълни Кутев.