"Не съм заплашвал никого. Ако имат записи нека ги изкарат". Това коментира председателят на "Воля" - Веселин Марешки пред Нова телевизия. "Аз не съм отправял заплахи, заплахи има към мен. Това, в което ме обвиняват в момента е същото, което в момента се случва с мен в бизнеса с горивата. Там където направя бензиностанция, веднага изниква конкурент да ми подбива цените. Тях защо не ги обвиняват.", добавя той.

„Аз имам взривени четири аптеки. Стрелба по три други. Вандализъм! Това случвало ли се е на някои мои други конкуренти? Мачкат ме през всичките тези години", каза още Марешки.

"Нямам време да се занимавам да изнудвам. Аз ако искам да си вдигна оборота, ще си отворя нова аптека. Няма никаква логика да притискам, който и да било. Аз съм толкова наблюдаван, че не мога да си позволя да правя, каквото и да било.", категоричен е Марешки.

"Не искам да си отида като Ваньо Танов - без време. Заплашван съм с убийство. Или приключвам с бизнеса с горивата, или... ясно е. Битката не е за мен или заради "Воля". Това и преди мен и по време на мен се е случвало", притеснен е депутатът. 

На въпрос защо намира паралел между него и смъртта на Ваньо Танов и Мишо Бирата, той отговори: "Публичността ме пази да ми се случи същото, каквото се случи в един хотел в "Правец"(б.а. където бе намерен мъртъв Мишо Бирата). Нали виждате какво ми се случва? Няма да кажа кой ми постави срок до май месец да приключа бизнеса си. Някой в държавата ще ме защити ли? Публично го казах и това ме защитава, защото държавата няма да ме защити. Тя мисли за други хора. Да се върнем на момента с това, че човек с много добро реноме, издигнат до шеф на ВКС, става неудобен и те ще го сринат", заяви Марешки. "

Той обясни, че сега има много по-голям конфликт на интереси при негови конкуренти,  а и че аналогично същото му се случва в търговията с горива.