Гарнизонна фурна няма да се превърне в център за съвременно изкуство, както искаше групата граждани и творци около Емил Миразчиев. Днес общинските съветници отхвърлиха искането на инициативната група, като кметът остави съдбата на мястото отворена.

„Отново сме в начална точка за това какво да направим на мястото на Гарнизонна фурна. Идеята на районната администрация в „Западен” е там да се направи парк, но по време на заседанието дойде и предложение да се изгради детски център през Общински детски комплекс”, каза кметът Иван Тотев.

Той заяви, че до края на годината трябва да се вземе решение какво ще има там.

„Оставаме отворени към предложения, като всеки може да го ги направи в следващия месец. Със сигурност бъдещето на Гарнизонна фурна ще влезе в бюджета за 2019-а година. С реализацията на новия мост над река Марица бул. „Копрвищица” ще стана натоварен като „Цар Борис III Обединител, според мен зелена зона ще е най-подходящо”, каза кметът.

Припомняме, че мястото от 7 дка бе дарено от военните на Община Пловдив за изграждането на парк. 357 хил. лева за бутането на сградите там бяха гласувани, но след гражданското недоволство парите бяха прехвърлени в други пера.

Общинският съвет посече идеята за арт център в Гарнизонна фурнаСамо четирима съветници подкрепиха идеята

Кметът: Не сме взели Гарнизонна фурна, за да я даваме на Емо Миразчиев да прави култураГрадоначалникът заяви, че там ще има парк, който е поискан от самите пловдивчани в района