Гарнизонна фурна един ден ще бъде съборена, а на нейно място ще има парк, категорично заяви кметът Иван Тотев по повод искането на гражданската инициатива да вземе бившето военно поделение на концесия. Тотев каза, че фурната няма да бъде бутната сега, но един ден това ще стане и там ще бъде изграден парк, който е поискан от самите живеещи в зоната.

„Няма да даваме Гарнизонна фурна на никого под каквато и да е форма. Този терен бе поискан от военните още преди да стана кмет, с идеята там да се изградят зелени площи. Това е прекрасен парцел на възлово място. Ние не сме искали Гарнизонна фурна, за да я даваме на Емо Миразчиев да прави култура”, каза още кметът.

Припомняме, че групата дейци поиска от Община Пловдив военното поделение, в което да направи Център за култура и съвременно изкуство. От концесионното предложение става ясно, че концесионерът ще направи инвестиции в културно съдържание близо 4 милиона лева, а за облагородяване и разработване, ремонт и социализация средства  в размер на 1 552 000 лв. Гражданската инициатива предлага общината да предостави базата на символична годишна концесионна вноска в размер на 1 лв.

Една година по-късно край тепето: Няма пърформанси, няма танци… само разруха и боклуци СНИМКИ„Съживяването” на Гарнизонна фурна в Пловдив се оказа пореден крясък от шумните артисти

Хиляди артисти, граждани и културни институции спасяват Гарнизонна фурна в ПловдивГражданската инициатива предлага Oбщината да предостави базата на символична годишна концесионна вноска