Все още няма решение дали ВМРО ще подкрепи Славчо Атанасов за кмет на Пловдив, заяви пред TrafficNews председателят на местната структура Борислав Инчев. Той обясни, че вчера след брифинга на партията им са провели разговори с партньорите им от НФСБ, но и към момента няма окончателен резултат. 

Инчев допълни, че все още има няколко възможни варианта, като вероятно до последно няма да е ясно дали двете формации ще се явяват съвместно на предстоящите избори през есента. Всъщност обявеният час за последни решение е днес в 12 часа. 

Припомняме, че вчера сутринта от имейл на Славчо Атанасов бе разпространено съобщение, че неговата кандидатура ще бъде издигната и подкрепена съвместно от НФСБ и ВМРО, а официалното му представяне ще стане днес в 12 часа. 

Няколко часа по-късно обаче Борислав Инчев се разграничи публично от подобно решение и послание и посочи, че никой от ВМРО-Пловдив не се е договарял с НФСБ. Той не изключи възможността партията му да подкрепи номинацията и да се яви съвместно с НФСБ, ала категорично посочи, че това ще стане факт само ако исканията им по основните стратегически точки в управленчески план бъдат уважени. 

Още вчера Инчев коментира, че никой от ръководството на ВМРО няма да присъства на обявения брифинг днес на обяд. Към този момент обаче съдбата на номинацията на Славчо Атанасов е повече от неопределена, като Инчев остави вратичка през следващите няколко часа да бъде постигнат консенсус и в крайна сметка двете партии да издигнат обща кандидатура за кмет на Пловдив в лицето на Атанасов.