БСП представи кандидатурите си за кметове и районни кметове в Пловдив  и всички общини в Пловдивска област. Церемонията се състоя в зала „Съединение“ на Историческия музей в Пловдив в присъствието на народни представители от „БСП за България“ и дейци от левицата. 

„Надявам се, че на тези избори БСП ще бъде първа политическа сила. Желая го от все сърце, защото имаме достойни кандидати по места, знаещи, можещи и амбицирани да спечелят. Няма от какво да се страхуваме", изтъкна председателят на ОблС на БСП –Пловдив Георги Гергов и призова за мобилизация около числото, под което ще участва левицата - №56.

Ето и всички кандидати: 

Начело на пловдивските кандидати за местна власт е Николай Радев. Човек с житейски опит в комуникацията с хора. Математик и педагог, който заявява „Знам как се готвят шампиони”. Думите му са подплатени с факти, защото неговите ученици са сред най-добрите математици и информатици в света, Европа и България. За 23 години в Пловдивската математическа гимназия възпитаниците му са донесли десетки награди от олимпиади и състезания.  Шеста година е директор на най-елитното училище в града , в първата петица на най-успешните и авторитетни гимназии – Пловдивската английска гимназия. Политическата му кариера започва в младежката организация на БСП и се развива активно в местния парламент. Николай Радев  е политикът, който респектира Общинския съвет винаги, когато застане на трибуната. И съмишленици, и опоненти признават компетентността му, умението му да спори с аргументи и да защитава социалистическата кауза. Споделя, че това не е трудно, когато каузата ти е посветена на хората. Затова съвсем логично платформата на „БСП за България” и на бъдещият кмет носи мотото „Пловдив на хората”. 

Тодор Стоилов, кандидатът за районен кмет на р. Централен, който има план за справяне с износените фасади, с изоставените сгради, с невъзможните тротоари на фона на импозантната старина – емблема на древен и вечен ПловдивНа 32 –години, но с успешна кариера на мениджър в една от най-големите компании за производство метални конструкции. Бакалавър по математика и магистър по финансов мениджмънт. Председател на социалистите в най-големия пловдивски район – Централен. Днес и кандидат за районен кмет. С активна политическа дейност се занимава от студентските си години. споделя, че влязъл в политиката, мислейки, че може да промени системата, която кара връстниците му да напускат България. Днес още вярва в това, като допълва : Заедно можем да променяме и съграждаме! Да започнем с Пловдив и район „Централен”..

Кандидатът за кмет на район Южен съчетава академичната практика с най-човешката дейност – да е близо до земята. Научен работник и преподавател в областта на лозарството, два  мандата декан на единствения в България Лозароградинарски факултет  в Селскостопанската академия..Доц. д-р Ангел Иванов. Влиза в надпреварата за районен кмет на район „Южен” амбициран, защото познава в детайли проблемите, но когато ги поставяше от трибуната на местния парламент, срещаше съпротивата на управляващото мнозинство. Заместник-председател на ОбС – Пловдив в мандат 2015-2019 и съветник в мандат 2011-2015. Сега кандидат за районен кмет на Южен – Ангел Иванов.

Атанас Баташки – кандидат за районен кмет на район Северен. „Идвам, защото мога“, казва той и влиза с убеденост в битката за район „Северен”. На 37 години, лекар, хирург във Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, гр. Пловдив; гл. асистент  в  Медицински университет - Пловдив. Доктор по медицина и специалист по гръдна хирургия. Д-р Атанас Баташки. Градът ни има нужда от промяна и тя е  „Пловдив на хората“, казва той и заявява, че БСП ще върне достойнството на район Северен. Категоричен е, че ще отстрани злокачественото образование „корупция” от администрацията. Всяко политическо действие, както и в медицината, започва с точната диагноза. Другото е план и екип. Д-р Баташки има и двете.

Добромира Тошева – кандидат за кмет на най-модерния пловдивски район - Тракия. Зная как и мога да променя облика на район Тракия – уверена е Добромира Тошева. Тракия е малкият ми свят, който ме прави щастлива  Ще съм още по-щастлива, ако всички действаме заедно – призовава тя хората от Тракия - за да превърнем любимия ни район в още по-добро място за живеене и по-приятно за отдих. Добромира Тошева разчита на честен диалог с гражданите и на тяхната социална чувствителност. В кметската надпревара за  район Тракия Добромира Тошева  влиза с разчетите на икономист, с отговорността на партиен активист, с неподкупността на високоморален човек. Това е

Гласувай за промяната – обръща се към всеки един от жителите на район Източен кандидатът за негов кмет инж. Йордан Василев. Вотът за промяната, убеден е специалистът по компютърни системи и технологии, ще приближи администрацията в Източен до хората. А всички заедно ще подобрят  качеството на живот в района. Изграждането на нова детска градина е първият ангажимент, който поема отсега 39-годишният Йордан Василев, баща на 2 деца. Йордан Василев – перспективният кандидат за кмет на спешно нуждаещия се от промени район Източен!

Десислава Йорданова влиза в надпреварата за кмет на район Западен с убедеността: Всеки един човек е важен! От трибуната на местния парламент  тя  неведнъж е апелирала за човешко лице на управлението. Бъдещият кмет ще разчита на обществен съвет от експерти, за да се подобри инфраструктурата на културните средища в района, да се умножат зелените площи и спортните площадки в Западен.  Здравният мениджър Десислава Йорданова – кандидатът за здравословни промени на район Западен.

Ето ги кандидатите и за кметските места по общините в област Пловдив:

Д-р Емил Караиванов- кмет на Асеновград- успешен кмет на община Асеновград вече втори мандат. Името му, опитът му и Асеновград го задължават да продължи в името на най-доброто за община Асеновград!

Димитър  Здравков, кмет на община Садово, два мандата. Вещ в общинската политика,  за него и опоненти и приятели няма как да кажат лоша дума. Доверието, което жителите на общината му гласуваха през 2015 осигури неговата победа на първи тур.   

Брезово Калин Калапанков – 46 годишен, специалист Машиносторителна техника и технологии Кандидат за общински кмет е. Споделя, че за него е изключителна отговорност да бъде кандидат за кмет на община Брезово, която е неговия дом и която никога не е напускал. Вярва, че негов дълг е да вложи в нейното развитие сили и енергия и да отдаде най-доброто от себе си. Има ясна воля да гарантира стабилност, предсказуемост, реализация на основни приоритети, така че  хората в крайна сметка да живеят по-добре, по-сигурно и с по-добра перспектива.

Калояново е настоящият общински съветник и председател на БСП в общината Кръстю Кодошев.  64 годишният икономист има ясна представа какво трябва да се промени, кои са основните проблеми, с които жителите и на най-малкото село в общината трябва да се справят.  Негов приоритет  ще са мерките, с които да се спре обезлюдяването на общината.

Карлово. Лидерът  на социалистите Манол Манолов е на 59 години и за него  Карлово не е просто родно място, а  смисъл и кауза! В едни от трудните години за ВМЗ Сопот Манол Манолов, който  е стипендиант на някогашния оръжеен гигант спомогна не само за неговото запазване, но и за разширяване на производството. Манол Манолов казва, че да си Кмет не е назначение и не е професия. Да си Кмет е възможност! Възможност да служиш на града си!

Кричим.  Теодора Кирякова -  директор на „голямото училище“, както  наричат в Кричим  СОУ „Петко Рачев Славейков“. Филолог по образование, общински съветник.  Радетел за това младите хора да имат възможност да продължат реализацията си в родния град.   

Йордан Попов е  кандидатът на БСП за България за община Куклен. Ново лице за местната власт, председателят  на местната структура на БСП  е 38 годишен, магистър „Държавни и общински финанси“. На първо място ще работи  да има прозрачност в действията  на местната власт, експертност, хъс и отдаденост. 

Най-отдалечената община от  областния център – Лъки.   Кандидат  на левицата в малката община е Бисер Русев, икономист, развиващ собствен бизнес в областта на туризма. 

Марица-   Виолета Христодулова - 39 годишна, живее и работи в с. Рогош. Директор на ОУ „Васил Левски” с. Рогош от 2009 година. Носител на Почетно отличие „Неофит Рилски”– най-високото отличие, в образователната система на Република България, присъдено от Министерство на образованието за високи постижения и особено висок принос в образованието през 2013 година.

Димитър Мишев -  Перущица- коалиция БСП за България, ЗС „Александър Стамболийски“ и АБВ. По професия строителен инженер с дългогодишен опит на ръководни функции, родолюбец, готов да използва целия си натрупан опит в благоустрояването и развитието на родния си град.  

Николай Митков – БСП отново залага на своя доказан лидер да бъде кандидат за кмет на община Първомай.     46 годишен,  Магистър „Стопанско управление и администрация“, бил е заместник кмет в община Първомай. Неговата кауза е „Първомай - среда на сигурност, качество на живот и предприемачество.“

Раковски -  подп. инж.Стефан Марушкин, инженер, началник на РУ на МВР Раковски, настоящ  Председател на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.  Според него законите са създадени за хората и правилното им изпълнение спомага за нормалното функциониране на държавата.

Юристът Павел Михайлов е номинацията на БСП, подкрепена от АБВ за кмет на община Родопи. Ръководител на групата съветници в местния парламент, Павел Михайлов активно защитава каузи, свързани с екологичните проблеми, като  настоява за прилагане на ефективни политики в полза на мнозинството от живеещите в община Родопи. Подобряване на инфраструктурата, рестарт на спрените проекти за водоснабдяване и канализация, както и редица промени в социалната и образователна  инфраструктура  са част от приоритетите му  за общината.

На 28 години да ръководиш структурата на БСП в община  Сопот, а днес да си и кандидатът за кмет на града на Вазов е отговорност. Станислав Стоенчев  обединява жителите на подбалканския град с каузата „ ЕДИННИ ЗА ОБЩИНА СОПОТ ”, защото  според него  в град с традиции, в община с бъдеще, с поколения таланти и хора, мечтаещи делникът да бъде по- лек и пълноценен вече е време общината да бъде променена, подредена, открита, отговорна, социална, с грижа за бъдещето и със съхранено минало.

Д-р Венера Башова – Стамболийски има нужда от нея. Не само като личен лекар на голяма част от живеещите в общината, но и от нейните познания в местното самоуправление, като общински съветник два мандата, като човек, познаващ проблемите и като социалист, който иска  ясно, прозрачно и ефективно управление. С поглед към всички населени места и с отговорност за всеки един човек.

Пенчо Дерузов – кандидатът на БСП ще се изправи за втори път в конкуренция с останалите кандидати  за кмет на община Съединение. Пенчо Дерузов е завършил Висшето военно инженерно училище гр. София, магистър по промишлено и гражданско строителство. Общински съветник,  в момента работи в строителна фирма.

Настоящият председател на Общински съвет Хисаря-    Ива Вълчева е номинацията на БСП за кмет на общината. 42 годишна, маркетинг- специалист в сферата на туризма. Дълги години е активен читалищен деец и секретар на читалището в кв.Миромир. Три мандата е общински съветник от листата на БСП в ОбС Хисаря.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!