Вероятно всеки един, който ползва градски транспорт е наясно, че кондукторите в обществените рейсове са и надзиратели на пътниците. Едва ли има курс, при който някой кондуктор да не направи остра и груба забележка на някое дете, че яде снакс или някое се е качил с напитка в автобуса.  Той се позовава на вътрешните правила, които са закон в автобуса. Често обаче, както сме свикнали, тези, които отговарят за спазването на правилата  ги погазват.

Такъв е случаят и с поредните ни герои в рубриката „Бай Ганьо в рейса”. Наш читател ни изпрати клип, на който се вижда как кондукторът сладко-сладко пие кафе и пуши цигара в обществения превоз, докато изпълнява курс. 

Нашият читател разказа, че и шофьорът споделял пушенето с колегата си, но на видеото се вижда само кондукторът по линия номер 18.

„Автобусът беше доста пълен, кондукторът започна да блъска грубо хората и да обижда защо му стоят на пътя.Обясняваше, че трябвало да си „коли зайците”, а не да се разправя с билети.При забележка, че пътниците му вадят заплатата и трябва се държи по- възпитано, шофьорът се намеси и каза никой да не се меси там, където не му е работата”, пише нашият читател.

Предадохме сигналът на Автотранс Чолаков, които казаха, че след проверка ще санкционират кондуктора. 

TrafficNews.bg