Здравко  Димитров заяви, че все още не е решил окончателно дали да се кандидатира за втори мандат като кмет. Това се случи на днешното обществено обсъждане за пробива  на Водната палата. Причина за изказването му стана коментар на гражданин, който заяви че оценката за проекта може да се търси в изказването на Бойко Борисов, че спира Зико за втори мандат.

„Ще ви охладя страстите и ще ви кажа, че все още не съм решил дали да бъда кмет втори мандат. Какво сме си казали с г-н Борисов, си е частен разговор. Няма връзка с проекта”, каза Зико.

Припомняме, че в началото на ноември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на ст. „Христо Ботев”, че партията ще има нов кандидат-кмет за Пловдив. След това Здравко Димитров каза,че решението  да не се кандидатира за втори мандат е негово и той го е съобщил на Бойко Борисов.

При повторното посещение  на Борисов в Пловдив на пречиствателната станция,  той каза, че Зико ще остане на работа в партията и има пълната негова подкрепа.

Бойко Борисов: ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на ПловдивКостадин Димитров е средспряганите имена

Зико: Аз казах на Борисов, че не искам друг мандат като кметРешението е било взето между двете операции на градоначалника

Борисов: Здравко Димитров има моята пълна подкрепа като човек и партиецРешението за пробива до Водна палата е в ръцете на пловдивчани, каза още лидерът на ГЕРБ