Кметът Здравко Димитров заяви, че решението да не се кандидатира за втори мандат като кмет на Пловдив го е съобщил на лидера на партията Бойко Борисов между първата и втора операция, която му бе направена.

„Аз съм здраво стъпил на земята, на близо 60 години съм и вече 16 години съм в политиката. Време е младите лица да направят крачка напред. Дали трябваше да се каже това сега, не мога да коментирам, но беше редно аз да го съобщя, че няма да се кандидатирам за втори мандат. Казал съм го много пъти - Борисов е ГЕРБ и ГЕРБ е Борисов. Ние всички сме огледало на него. Аз срещу господин Борисов никога не съм казал лоша дума и никога няма да ме чуете да го направя”, заяви Здравко Димитров.

Относно потенциалната кандидатура на кмета на Тракия Костадин Димитров за кмет на Пловдив, Зико заяви, че той с партийно строителство не се занимава.

„Аз съм редови член на ГЕРБ, не съм в ръководството, всички районни кметове работят добре. Това решение ще го вземе партията”, каза градоначалникът.

На въпрос дали ще се оттегли от политиката след края на мандата, кметът заяви, че няма такива планове към момента. На друг въпрос дали обявяването на решението, че няма да има втори мандат би демотивирало екипа му, кметът заяви, че се надява да не се стигне до това и към момента не се вижда такова нещо.