Здравко Димитров няма да е кандидатът за кмет на ГЕРБ на следващите местни избори, които трябва да се проведат есента на 2023 година. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов от Пловдив. Днес той посети града, за да се запознае с етапа на строителство на стадион „Ботев“.

„Аз мисля, че ще имаме нов кандидат за кмет. Зико направи много добри неща, но умората и износването при политиците в факт. Кмет ще намерим, знаем на кой колко може да се разчита“, зяви лидерът на ГЕРБ. 

Борисов посочи още, че това решение вече е обсъдено със Здравко Димитров. 

„Аз съм говорил с него, той направи няколко операции.  Знае си, че направи много и толкоз. Много добър човек е, работи много и направи много, но трябва темпото да се увеличава, а не да намалява. Пловдив е много жив град. Трябва му Околовръстно, много неща, трябва да се живее с тази мисъл. Редиците на ГЕРБ в Пловдив са много стегнати, това, че са различни хора, не трябва да ни притеснява“, посочи Борисов.

По време на срещата на Колежа той повика при себе си районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров с думите, ще иска да е ангажиран. На директен въпрос дали Димитров ще бъде новата номинация на ГЕРБ за кмет на Пловдив, Борисов отговори:

„Коцето ми харесва много, и най-вече на жителите на Тракия“. 

Кметът на Тракия от няколко месеца е сред спряганите имена в Пловдив за кметския пост. Все пак Борисов уточни, че решението за новия кандидат на Пловдив ще стане ясно след събрание на партията и целия кръг от номинации, за да се избере най-подходящият за този пост.