Кой ще събере най-много номинации за кмет на Пловдив от ГЕРБ? Този отговор ще бъде даден през новата седмица, когато ще се проведат районните събрания на партията под тепетата. Шестте партийни структури ще направят своите номинации – за  градоначалник, районни кметове и общински съветници.

За първи път събранията ще се проведат по новия модел – отворени за граждани.  Той бе наложен от лидера Бойко Борисов на последния конгрес на партията, когато размаха пръст на структурите. Той поиска „свежа кръв“ и обновяване в редиците, като заяви, че не иска местните лидери да се държат като феодали.

Въпреки че всеки гражданин или инициативна група може да прави предложения за хора на властови позиции, те трябва да бъдат вкарани в деловодството на партията. Самите пловдивчани няма да могат да правят предложенията  по време на конференции. Интересно е обаче дали те ще имат право да вземат думата по време на тях. Борисов поиска местните управленци да се вслушат в гласа на хората, за да си сверят часовниците.

Първите две събрания ще са в най-интересните райони на партията – „Централен“ и „Северен“. В 18:00 часа в Дома на техниката лидерът и кмет на „Централен“ Георги Стаменов ще открие първото заседание.  Интересно е колко номинации ще получи той за кмет на Голяма община, тъй като е определян за един от фаворитите за номинация за градоначалник.

В „Северен“  пък се очаква тежко събрание. Там ще трябва да се издига вероятно и нов районен кмет, след като Ральо Ралев бе арестуван. Местният председател Стефан Дедев ще води конференцията в Земеделския колеж.  

Тежка задача имат и в „Южен“, където ГЕРБ загуби местния вот преди 4 години. Това е единственият пловдивски район, който не се управлява от ГЕРБ.  В същият ден с „Южен“ е и район „Източен“, а на 23 юли се събрат структурите в „Западен“ и „Тракия“.

Очакванията са най-много номинации във всички райони да спечели Иван Тотев. Другите двама фаворити са Здравко Димитров и Георги Стаменов.

Каквото и да предложат районните структури за кмет на града, тежката дума има Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Единствено тя утвърждава кандидатите и листите. По-голямо влияние на партийните структури ще има върху избора на районни кметове и общински съветници.

Иван Тотев вече предупреди, че за нито един човек мястото в Общинския съвет или Общината не е запазено, като намекна за голямо обновяване на лицата в градските власти, ако ГЕРБ спечелят изборите отново.Кой ще бъде кандидат за кмет на Пловдив, официално ще стане ясно не по-рано от средата на август.

Иван Тотев: Чакаме предложения от пловдивчани за кмет от ГЕРБ на градаНикой няма запазено място в Общинския съвет или в Общината

Кой ще е следващият кмет на Пловдив? Имената на кандидатите започват да излизат наявеГолямата въпросителна е кой ще се бори за трети мандат с ГЕРБ – Иван Тотев или…

Борисов с критика към организацията в Пловдив, иска нови лица в структурите в странатаЛидерът на ГЕРБ отваря местните конференции за обществеността, иска мнението на хората