"Очакваме предложения за кандидати за общински съветници, районни кметове и кмет на Пловдив от цялата общественост. Всеки един гражданин или интелектуален кръг може да направи своите номинаци, които ще бъдат обсъдени на районните и партийни конференции. Посланията, които бяха направени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще ги видите на въпросните събрания като тогава ще се покаже начинът, по който ще влеем свежа кръв в партията", заяви кметът Иван Тотев по отношение на конгреса на ГЕРБ, който постави нови цели пред партията. 

Той допълни, че за нито един от сегашния състав на общинския съвет, районни кметове и служители в община Пловдив няма запазено място в следващия мандат като изтъкна, че кандидатурите може да не са партийни членове. На въпроса дали ще се кандидатира за трети мандат Тотев заяви, че неговите лични съждения и желания в случай нямат значение като той ги споделя с един единствен човек , а не с обществото. По думите му най-рано в края на август ще стане ясно кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ и ще се покажат останалите кандидати за властови позиции. "Всичко, цялата информация, която ще излиза преди това, ще бъде или спекулация или дезинформация", предупреди кметът. Относно искания му коментар за "сините и червените" лампички на Бойко Борисов и критиките му към пловдивската организация, кметът заяви, че не може да дава оценки и коментари за изказвания на лидера на ГЕРБ. 

На въпроса за новите предизвикателства за Пловдив, които станаха причина за отстраняването на зам. кмета Димитър Кацарски, градоначалникът заяви, че те ще бъдат много ясно показани при отчета за този мандат и посланията за следващия. "Няма никакво съмнение, че последните два мандата, в които ГЕРБ управляваше, бяха успешни за Пловдив. 70% от обществото смятат, че Пловдив се развива и управлението му е успешно. На базата на това ГЕРБ иска трети управленски мандат"  заяви кметът. 

Какво каза още кметът Иван Тотев вижте във ВИДЕОТО: