Айше е много добра майка. Не можем да повярваме , че би посегнала на момиченцето. Тя много се грижеше за него. Това са твърденията на съседи от ул. "Клисура"1 , където 41-годишната Айше живеела с осиновената си дъщеря. 

В събота вечерта момиченцето е прието в интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние. То е с черепно- мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първочалната версия на майката е , че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат , че детето е било малтретирано. 

Айше е осиновила момиченцето преди 1 година. Тя произхожда от заможно семейство. Родителите й имали магазин за дрехи в квартала, но починали, оставяйки й сериозно наследство. Тя самата дълги години работила в чужбина и също спестила пари. "Нямаше съпруг и реши да осинови детенцето. Не сме я виждали с мъж, тук в апартамента не са идвали мъже" твърдят съседи. Според тях била много хубава жена. "Имаше си злато, имаше си всичко" констатират те. 

Районният прокурор Чавдар Грошев на брифинг днес заяви, че се проверяват всички версии, включително и тази, дали нараняванията не са нанесени от друг човек, а не от майката. 

След като е осиновила детето, Айше не е работела, само се е грижила за момиченцето. 

Според говорителя на Районна прокуратура Атанас Илиев състоянието на детето продължава да е критично. Назначена е експертиза, която да установи механизмът на причиняване на нараняванията. Майката е задържана за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.