Най- важното, което трябва да установим е механизмът на нанесената телесна повреда върху детето. Това заяви говорителят на Районна прокуратура- Атанас Илиев. Днес беше изнесена официална информация по случая  с малтретираното дете, което вероятно след побой нанесен от осиновителката си е изпаднало в кома и за което TrafficNews първи съобщи. В болницата и при първоначалните разпити , майката е заявила, че детето е паднало от леглото и тя се е опитала да го свсти като го е хапала. Според лекарите обаче нанесените рани не отговарят на механизма, описан от майката. След прегледа на детето е установена черепно- мозъчна травма и разкъсване на белия дроб, както и следи от хапане. Взета е отливка на зъбната картина на майката, за да се установи дали именно тя е нахапала тялото на малотеното момиче.

„Състоянието на детето към този момент продължава да бъде критично. Майката още същия ден е задържана. Основно ни касае една телесна повреда на главата, която е довела до критичното състояние на детето. Обясненията на майката са противоречиви и затова е назначена комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза, за да прециним психичното й състояние. Заключението се очаква да бъде изготвено утре ”, добави прокурор Илиев

Другият въпрос, който се изяснява е дали 41-годишната жена е живяла сама, като твърди или е имало мъж, който е живял в жилището. Няма данни тя да е криминално проявена, а според съседи е била грижовна към детето си и не е създавала проблеми. 

Ако се докаже, че жената е извършителка на това престъпление се предвиждат от 3 до 15 години лишаване от свобода. Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районната прокуратура ще внесе искане в съда за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Предават на съд осиновителката, нанесла жесток побой върху 2-годишното си детеМомиченцето е имало травми по главата и тялото, както и следи от ухапвания

Дете на година и 9 месеца е в кома след жесток побой в ПловдивЗадържана е майката