Една от основните линии на градския транспорт  - номер 4 ще бъде взета от „Хеброс бус” и дадена на „Автобусни превози” на Петко Ангелов, научи TrafficNews. През изминалата седмица е имало няколко срещу между превозвачите и Община Пловдив, на която се е дискутирал проблема с неизпълнението на курсовете, както и възможностите за пускане на повече автобуси по линиите.

Както TrafficNews писа Веселин Дошков е в изключително затруднено финансово състояние, като той изпълнява все по-малко, както от градските, така и междуградските линии. От пловдивския публичен транспорт три линии на „Хеброс бус” са с изключително лоши показатели откъм изпълнение на курсовете – 4,6 и 20, като някои от тях са под 80%.

„Хеброс бус” пред фалит? Дошков спря основни междуградски линии, шофьори масово напускатОбщина Пловдив може да вземе три линии от вътрешните курсове

Дошков вече се раздели с една линия – 10, която отиде при Петко Ангелов. Сега това ще се случи и с линия 4. От ОКТ настояват той да даде и другите линии на друг превозвач – 6 и 20, но към момента от „Хеброс бус” не са съгласни. В понеделник ще се реши окончателно и кои линии ще бъдат дадени на други превозвачи. Според анексите всички в консорциума трябва да са съгласни, за да се разменят линии между участниците.

От ОКТ в момента подготвят и ново разписание на пловдивските автобуси. Заради ковид кризата курсовете бяха разредени с близо 30%, като старото разписание така и не бе върнато, въпреки отминаването на пандемията.

В момента редовните автобуси са в пиковите часове, а в останалите се движат на 12- 20 минути.

Шефът на ОКТ Георги Стоилов каза, че новото разписание ще бъде сходно с това преди пандемията, като ще се увеличат броя на колите и курсовете. Причината е, че видимо автобусите в Пловдив са препълнени. Очаква се то да се гласува до края на месец ноември в местния парламент.

Играта на котка и мишка между Веселин Дошков и Община Пловдив продължаваПревозвачът вдигна курсовете на 6-цата след ултиматума, но за сметка на други три линии

Връщат разписанията отпреди COVID на автобусите в Пловдив, Дошков може да загуби още линииПускат поръчката за надграждане на билетната система