Един от най-големите превозвачи в Пловдив „Хеброс бус” изпитва сериозни трудности, не само да поддържа вътрешноградските автобуси, но и тези по междуградските линии. Според служители на фирмата компанията е пред фалит и е въпрос на време Пловдив и областта да остане без транспорт.

 През последните  години TrafficNews нееднократно писа за проблеми с линиите на Дошков и неизпълнението на курсовете му.

Днес от Община Карлово съобщиха, че „Хеброс бус” се оттеглил по изпълнението на курсовете  от междуселищните линии. Дошков е уведомил вчера властите в Карлово , че ще положи „…максимални усилия за изпълнение на разписанията в рамките на още 30 дни…“, но от 2.11.2022 г. всички курсове са преустановени. 

За това днес е била проведена среща между кмета д-р Емил Кабаиванов и превозвачи, които да поемат линиите в спешен порядък.

В същото време с редакцията на TrafficNews се свързаха работещи в фирмата, които заявиха, че служители масово напускат.

„Последните пари които сме взимали са аванс за месец август!  Молбите за напускане се трупат всеки ден от автогари, градски превози и сервиз. Няма шофьори, няма монтьори, няма кондуктори, няма пари”, заяви служителят във фирмата. Той допълни, че има поголовно неизпълнение на курсове навсякъде, като дори няма елементарни консумативи във фирмата.

Наш репортер научи, че Община Пловдив ще искат от Веселин Дошков да се откаже от три  своите линии – 6, 4 и 20, които не се изпълняват от превозвача.  Според градските власти по този начин „Хеброс бус” ще може да пренасочи автобуси към другите линии.  Самият Дошков не е бил съгласен на този вариант. В анексите на договорите ясно е записано, че за да бъде прехвърлена линия трябва да има съгласието на всички участници в обединението.

Играта на котка и мишка между Веселин Дошков и Община Пловдив продължаваПревозвачът вдигна курсовете на 6-цата след ултиматума, но за сметка на други три линии

Проблеми с изпълнението на курсовете има и по всички междуградски линии, които се обслужват от превозвача.

Въпреки опитите ни да се  свържем с Веселин Дошков, той не отговаряше на своя телефон.