Бизнесменът Владимир Кисьов направи предложение 5-те имота, които са искани от негов съдружник в район „Източен”, да бъдат извадени от Годишната програма за разпореждане с имоти.  

TrafficNews писа как Петър Илиев, собственик на „„Тема инвест 9787”, е внесъл инвестиционно намерение да взимането на 5 имота на ул. „Варна” и „Лев Толстой” срещу обезщетение в полза на Община Пловдив. Самият Илиев е съдружник с братя Кисьови в няколко акционерни дружества.

Съдружник на Владо Кисьов иска 5 имота в Пловдив срещу обезщетение, изгодна ли ще е сделката за Общината?Вкарват 5 малки имота в едно каре в квартала „Каменица” в Годишната програма за разпореждане

На днешната сесия се гледа и самото предложение за вкарването на имотите за обезщетение. Общинският съветник от ВМРО взе думата по време на точката, като заяви, че тези имоти в миналото били за обезщетение, след това били сложени за търг, а сега отново трябвало да влязат в графата за обезщетение.

„Имаше нездрав интерес от някои медии, като бе внушено, че стоя зад тази фирма и аз да се разпореждам с тези имоти. Предлагам да оттеглите имотите от годишната програма, за да няма и най-малките съмнения, че някой общински съветник иска да ви вземе или някой районен кмет си ги е подготвил. Много деликатна е тази тема за разпореждане с имоти, като се замерваме с едни нечистотии, а в основната няма нищо истинско.

На колегите искам да кажа, че аз съм човекът, който с едно такова инвестиционно намерение 2007 година успях направя така, че блокове да спрат да се сторят. Благодарение на това 14 години по-късно стадион „Христо Ботев” ще има паркинг, за да може да вземе лиценз, като ще се построи и нова детска градина. Тези неща, които се пишат, да се сещат и в историята как са се случвали нещата”, каза Кисьов.

Кметът Здравко Димитров прие предложението на общинския съветник, като каза, че няма как Община Пловдив да даде директно имот на определена фирма без да има търг или друга процедура.

Самото предложение обаче така и не бе прието от Общинския съвет, като събра 23 гласа,2 против и 16 въздържали се.  То бе подкрепено от БСП, ВМРО, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив и други независими съветници, но от  групата на ГЕРБ се въздържаха.

По този начин отпаднаха и предложението за вкарването на остатъците от комплекс „Балона” в Годишната програма за отдаването под наем. Инвестиционното намерение бе от спортен клуб „ВСИ” за 30 години по Закона за спорта.

Дават огромна зелена площ и остатъците от „Балона” за строителството на басейн на частен клубКлубът по плуване „ВСИ” е поискал теренът за 30 години по закона за спорта