Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Илиян Рангелов, който е обвинен в убийството на годеницата си - 26-годишната Милена Динова. Днес той застана пред магистратите с жалба срещу наложената му мярка "задържане под стража". В жалбата си адвокатите на обвиняемия са описали стореното като "нелеп инцидент".

Защитниците посочиха, че Рангелов не е обществено опасен и поискаха домашен арест за него. Съдът обаче отказа. Според апелативните магистрати за такова престъпление няма как спрямо Рангелов да има друга по-лека мярка от "задържане под стража".

Припомняме, че по време на предното заседание - това в Окръжния съд, стана ясно, че младият мъж е направил опит да сложи край на живота си, като е прерязал ръката си с остър предмет. Там бе разкрито и, че Рангелов и годеницата му - 26-годишната Милена, са имали остри отношения помежду им. Иззети са телефоните и е прегледана кореспонденцията между тях, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност.

Мъжът от Куртово Конаре може да получи между 10 и 20 години или дожвотна присъда заради убийството, което е извършил.

Припомняме, че колегите на Милена открили тялото й, след като се притеснили, че не е отишла на уговореното място. В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи. Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg