Цигани, натоварили огромен куп палети на каруца, бяха забелязани от читател на TrafficNews.bg. Мъжете натоварили "багажа" и тръгнали за една от циганските махали в Пловдив - Шекер махала. Каруцата е предпоставка и за пътни инциденти, защото е натоварена с всякакви неща, които не са обезопасени и могат да паднат от нея. 

Припомняме отново, че забраната за каруци все още е в сила и е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО превозни средства, задвижвани от животински впряг, да кръстосват пловдивските улици.

Екипи на пътна полиция всеки ден спират за проверка шофьори на леки автомобили, но защо няма нито един глобен за шофиране на каруца?

Много често ромите използват този вид транспорт за износ на инертни материали от коритото на река Марица, нерегламентирана сеч, незаконно превозване на капаци на дъждоприемни шахти, което се отразява както на безопасността на движението и създаване на предпоставки за ПТП. Такъв е и този случай - циганите са натоварили до краен предел превозното средство с палети, а възможността нещо от каруцата да изпадне, е огромна.

"Как да обясня на чужденците, които бяха с мен и станаха свидетели на гледката, че Пловдив ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година? Идваше ми да се скрия вдън земя", коментира читателката, която ни изпрати снимката.

От TrafficNews.bg няма да спрем да ви показваме подобни снимки докато нашият град не се превърне в едно по-добро място за живеене и не стане пример за истински разцвет в развитието на културата!

Видео с това как каруци с роми кръстосват пловдивски булеварди ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg