Ултиматумът на Община Пловдив към Веселин Дошков за двете линии Пловдив – Храбрино и Пловдив – Марково, явно не е дал резултат. В момента ОКТ подготвят прекратяването на договора с „Хеброс бус” за двете линии, които са дадени на превозвача като временна мярка, съобщи шефът на общинското предприятие Георги Стоилов.

По думите му след предупреждението от Община Пловдив към Дошков първата седмица превозвачът е изпълнявал курсовете си по разписание, но в последните дни отново има  много пропуснати курсове.

„Няма какво повече да направим. Ще дадем двете линии на друг превозвач, защото явно този няма капацитет да ги изпълнява.  Договорът е до 9 декември, който е временен. След това очакваме и междуобластна комисия, с която да се прехвърлят двете квоти на Пловдив към Община „Родопи”.  Водили сме разговори и смятаме, че ти биха упражнили по-голям контрол при спазването на разписания и курсове”, каза Стоилов.

Относно другите междуградски линии, които се изпълняват от „Хеброс бус” и има сигнали за неспазването им, в следващите дни ще се направят проверки и на тях, за да се вземе решение.

Припомняме, че двете линии – до Храбрино и Марково създадоха напрежение сред жителите на населените места.  Областният управител също се намеси, като поиска бързи действия за решаването на проблемите с тях.

Автобус от Марково за Пловдив стовари пътниците на Околовръстното шосеНа хората се наложило да пресичат скоростния път

След своеволията на „Хеброс бус": Жителите на Марково организираха подпискаЖивеещите в друго село също обмислят да изразят недоволството си

Областният управител иска спешна проверка на автобусите до Марково и ХрабриноПродължават нарушенията по двете линии

Пътуваща: Писна ни от своеволията на "Хеброс бус"! Автобусът от Хисаря за Пловдив изчезна без предизвестиеПо маршрута редовно има закъснения, хората не знаят ще има ли превоз и не