Пореден абсурд сполетя пътуващи от Марково към Пловдив. Десетина души са били стоварени на Околовръстния път на областния град, откъдето е трябвало да предприемат рисково пресичане, за да хванат автобус на градския транспорт, с който да се придвижат до Пловдив. Това се случва след серия от своеволия от страна на фирмата превозвач „Хеброс бус“, която извършва услугата по маршрута.

Потърпевши определиха ситуацията като същинска подигравка с жителите на Марково.

 „По разписание автобусът трябваше да тръгне от селото посока Пловдив в 7:00ч. Той пристигна в 7:20ч., натоварен с хора, пътуващи за Първенец и Храбрино. Шофьорът заяви, че ще кара първо до селата, а чак след това ще тръгне за гарата в Пловдив“, споделя Елисавета.

Част от пътуващите отказали да се качат и останали на автогарата в Марково, за да чакат близки или такси. Тези, които тръгнали с рейса на „Хеброс бус“ обаче, били стоварени на разклона за Коматево. Трябвало да пресекат шосето и да хванат бус от линията на градския транспорт в Пловдив, за да се придвижат към града.

Рейсът по директна линия Марково-Пловдив /по разписание тръгващ в 7:00ч. от селото/ разтоварил пътуващите в Храбрино и Първенец и пристигнал в Пловдив в 8:30ч.. Въпреки всички премеждия, пътуващите били таксувани с редовната цена на билето – 1,8лв.. А обезщетение не било получено.

Неизпълнението на графиците става традиция. Деня, в който бе обявен червен код за горещини в Пловдив, се наложи да чакаме до 18:40 автобуса, който по разписание потегля към Марково в 18:00ч.. Никой дори не се извинява за това. Това е арогантно отношение“, споделя още Елисавета.

Жителите на населеното място са категорични, че незабавно трябва да бъде сменена фирмата, която изпълнява курса. Те са стартирали подписка, която получила подкрепата на  мнозина още в първия ден на разпространението ѝ. Кметът на Марково Десислава Терзиева и Община „Родопи“ също взимат отношение по казуса. Повече по темата вижте тук:

След своеволията на „Хеброс бус": Жителите на Марково организираха подпискаЖивеещите в друго село също обмислят да изразят недоволството си

Проблемът с рейсовете за Марково се задълбочава! Дете припадна заради нередовни курсовеПътници твърдят, че често превозът сутрин закъснява с повече от половин час