След постоянните проблеми с транспорта в селата, обхващащи Община Родопи , жителите на Марково са категорични, че няма да оставят  нещата по този начин. Те вече са организирали подписка, която е с цел да изразят несъгласие транспортна фирма „Хеброс бус“ да осъществява курсове по линията село Марково – Пловдив.Това става ясно от пост във Фийсбук, публикуван от кметството на Марково.

Преди ден пред TrafficNews кметицата на село Марково Десислава Терзиева потвърди за подписката, като разказа, че сигналите за нередовни курсове буквално валят ежедневно. Тя определи това като подигравка  от страна на мажоритарния собственик  на "Хеброс бус"  Веселин Дошков, спрямо хората от селата, обхващащи Община Родопи, като стана ясно, че при чакане на автобус в жегите към Марково, дете е припаднало.

 Подписката е организирана от Сдружение "Моето село Марково". Всеки, който желае да се включите в нея, може да я намери на следните места:

- Кметство Марково;

- Пенсионерски клуб с. Марково;

- на касата на кабелна телевизия Пълдин;

- Супермаркет "Марково";

- Супермаркет "Деси";

- Поща;

- Кафе-аперитив"Джовани";

- касата на Easy Pay;

- Маркет "Детелина";

- Ресторант "ОАЗИС"

- магазин Русеви;

- Ресторант "Приятели";

" Този път ще бъдем непримирими. Това е ежедневна гавра, крайно време е някой да потърси сметка! След като не може да извършва тази услуга е редно да се откаже. Вече тече и подписка в Марково, в която смятам, че ще се включат много хора, дори и такива , които не пътуват с автобус,” бе категорична Терзиева.

 Повече по темата може да прочетете тук:

Проблемът с рейсовете за Марково се задълбочава! Дете припадна заради нередовни курсовеПътници твърдят, че често превозът сутрин закъснява с повече от половин час

Междувременно жители село Голям чардак също обмислят подготвянето на подписка, с която да изкажат и тяхното недоволство. Това се съобщава отново в пост в социалните мрежи от жителка на селото. Тя призовава всеки, който осъзнава големият проблем да се включи.

След поредното неспазване на разписанието на автобусите, бях при кмета на с.Голям чардак, който ме увери, че е повдигал въпроса за транспорта от и до селото, но за съжаление безрезултатно. Същото безобразие се случва и в други общини, всички обслужвани от „Хеброс бус” . Проблемът е мащабен, не касае само маршрута Пловдив-Голям чардак и обратно.

Аз самата съм пускала два писмени сигнала, търсила съм на място ръководителя на автогара Север, буквално го криеха. Жителите на с. Марково са написали жалби, от кметството са ги обобщили, направили са докладна, която е представена на кмета на общината им, отговорен за транспорта. Интересува ме, дали жителите на селото биха подкрепили това начинание, важно ли ви е да имаме редовен транспорт? Не сме сами, идея си нямате колко много хора страдат от наглостта на този превозвач.

Убедена съм, че ще получим подкрепата и съдействието на кмета на с.Голям чардак. Само ви напомням: Това, че живеете на село, не ви прави втора категория хора и ако нещо не ви харесва, реагирайте, не свеждайте смирено глава", написа още жената.