Стотици жители на почти всички села от Родопската яка се включват в подписката срещу изградените мантинели на Околовръстното на Пловдив.  Както TrafficNews писа в Първенец започнаха подписка срещу предпазните ограждания, а първото село, което е подела инициативата е село Марково.

Пловдивско село скочи срещу мантинелите на Околовръстното, искат премахването имСтартират подписка в Първенец за премахванет на ограничителните елементи на обходния път

„Миналата седмица пуснахме подписката в селото, като разговарях с част от колегите в другите села от Родопската яка да се включат – Първенец, Брестник, Браниполе, Белащица… Ще направим обща подписка, която ще внесем в АПИ и Община „Родопи” заяви Десислава Терзиева, която е кмет на Марково. Тя каза, че към подписката има голям интерес и много хора се включват.

„Нямаме против мантинелите, а сме срещу начина, по който са сложени и са отрязали целия банкет.  Един човешки живот да спасим, ще има смисъл това, което правим”, обясни Терзиева.

Припомняме, че 3,4 млн. лева струват мантинелите на Околовръстното шосе от общия ремонт за 25 млн. лева. При проверката от АПИ изразиха задоволство от ремонта на пътя, но нито бизнесът, нито гражданите са съгласни с констатацията на Пътната агенция.

3,4 млн. лева са дадени за мантинелите на Околовръстното на Пловдив, поставят още 12,5 км по трасетоБлизо 15% от сумата за целия ремонт е отишла за изграждането на ограничителни системи.